Psycholoog Antwerpen

Problemen in het gezin, gezinspsycholoog Antwerpen kan jullie helpen

Het kan om allerhande redenen helemaal mis lopen binnen een gezin. Geen enkele ouder wil grip op de kinderen verliezen. Geen enkel kind wil leven in onrust en onveiligheid. En toch, het gebeurt.

Wanneer ga je naar een gezinstherapeut?

Er zijn drie aanleidingen om met een gezinstherapeut te werken:

  1. jullie zijn als gezin vastgelopen, er is niemand met specifieke problemen, maar de omgang als gezin verloopt (te) moeizaam;
  2. uw kind heeft problemen waar u het niet mee kunt helpen, maar u wilt uw kind liever niet alleen in therapie doen;
  3. u bent als opvoeder de oorzaak van problemen in het gezin (u bent depressief, bent of was verslaafd of jullie zijn gescheiden) en u vindt de dubbele rol van oplosser en oorzaak moeilijk.

Wat gaat een gezinstherapeut doen?

Bij problemen met jonge kinderen geef ik de ouders de instrumenten om het kind te helpen. We gaan niet alleen praten, maar ook op een creatieve manier aan de slag (bijvoorbeeld tekenen). Thema’s als communicatie, patronen, onderlinge verhoudingen een belangrijke rol spelen. In veel gevallen komen er persoonlijke aandachtspunten naar voren waar jullie elkaar mee kunnen helpen.

Het gezin als veilige thuishaven

Het gezin is meer dan een sociaal contract tussen ouders en kinderen. Het moet ook een veilige thuisbasis bieden aan alle leden van het gezin. Je moet je bij elkaar op je gemak voelen. Daar doen we het voor.

 

Psychotherapie Antwerpen helpt jou verder!

isabel gonzalez
Isabel Gonzalez

Psycholoog Antwerpen is lid van:

PsyBel
psyned