Psycholoog Antwerpen

Burnout en stress behandeling bij Psycholoog Antwerpen

Je lichaam neemt het stuur over. En zegt: “stop.” Iedereen met een burnout weet dat waar een wil is, niet altijd een weg is. Je kunt niet alles dragen, je hebt geen oneindige batterij. Waarom denk je dat je lichaam dat gedaan heeft, jou ‘on hold’ zetten?

Urgent is niet belangrijk

De burnout is het gevolg van heel veel en heel lang verkeerd met jezelf omgaan. Niet alleen met werkdruk, maar ook met ‘voldoening’, ‘geluk’, weten dat urgent niet hetzelfde is als belangrijk.

Rust is niet genoeg

Veel mensen denken dat met een beetje (of veel) rust de klachten verdwijnen. Soms kan dat zelfs zo lijken. Maar als je niet iets wezenlijks aan je leven verandert, blijft het terugkomen. Op karakter kun je een eind komen, maar ook jouw energie is niet oneindig.

Wezenlijk veranderen

Terugkijkend realiseren veel mensen die hersteld zijn van een burnout dat ze vaak al jaren ongelukkig waren, niet deden wat ze wilden doen, niet de regie hadden over hun eigen leven. Niet op het werk, niet thuis, niet voor zichzelf. De burnout dwingt je jezelf de belangrijke vragen te stellen, op zoek te gaan wat er voor jou écht toe doet en daarnaar te leven. En natuurlijk spelen zaken als ‘nee kunnen zeggen’ en ‘balans houden’ ook een rol.

Vinden wat belangrijk is

De behandeling helpt je te hervinden wat jouw leven waardevol maakt, wat je het liefste doet en wat je met je leven wilt doen. Tegelijkertijd krijg je heel praktische handreikingen om je energie beter te beheren en je leven zo in te richten als jij dat wilt. De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt de behandeling succesvol.

 

Psychotherapie Antwerpen helpt jou verder!

isabel gonzalez
Isabel Gonzalez

Psycholoog Antwerpen is lid van:

PsyBel
psyned