Psycholoog Antwerpen

Therapie in Antwerpen

Het draait allemaal om jou

Dat begint bij de eerste gesprekken. Je krijgt de tijd. Je kunt goed je verhaal doen. Je zult merken dat je gehoord wordt. En dat we niet klakkeloos conclusies trekken.

Een psycholoog zal doorvragen op sommige onderwerpen. In de veilige omgeving van de gesprekken merk je dat je echt alles kunt vertellen. Ook die zaken die je moeilijk kunt verwoorden, of die moeilijk zijn om uit te spreken.Zo krijgt de psycholoog een beeld van je klacht, maar vooral ook van jou.

Zo word je gezien

Je klacht is maar een klein onderdeel van de behandeling. Een belangrijk deel, want: aanleiding en doel. Maar dat was het. De rest wordt gemaakt door alle andere dingen die jij kunt, wilt en doet. Waarschijnlijk voelt het nu niet zo, maar jouw talenten, je kwaliteiten en je kracht worden gezien. De therapie richt zich er ook op in. Er wordt niet zomaar gebruik gemaakt van methoden die werken, maar methoden die werken én bij jou passen.

Veel voorkomende klachten

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Antwerpen. Onderstaand een aantal veel voorkomende problemen:

Geen gewoon gesprek

Anders dan een deugddoend of betekenisvol gesprek met vriend of familielid hebben de gesprekken binnen de therapie een functie binnen een behandeling. Er zijn regels aan gebonden. Een kader dat we maken om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Er zijn twee soorten regels:

  1. Onze gesprekken vinden plaats op een bepaalde plek, voor een bepaalde tijd - het zijn gesprekken met een werkafspraak.
  2. Er gelden regels over vertrouwelijkheid, afstand, beschikbaarheid, verantwoordelijkheid en respectievelijke rollen.

Wil je meer weten over Therapie in Antwerpen?

Neem contact op met psycholoog Antwerpen voor een afspraak.

Psychotherapie Antwerpen helpt jou verder!

isabel gonzalez
Isabel Gonzalez

Psycholoog Antwerpen is lid van:

PsyBel
psyned